Publicat pe

Cum să nu te îngrași în vacanță. Trucuri de viață neașteptate

Lifehack #1: Zile alternative de proteine ​​și carbohidrați

Mâncatul este o modalitate de a te bucura, iar vacanțele sunt o perioadă de obrăznicie gastronomica. Deci de ce să te privezi de ea? În vacanță trebuie să mănânci bine, mult și gustos! Doar tu trebuie să faci asta apelând la un „secret”.

Pentru a nu câștiga prea mult în greutate, alternează zilele de „proteine” și „carbohidrați”.

De la una la cinci zile, concentrați-vă pe alimente proteice: fructe de mare, pește, brânză de vaci, ouă. Pentru această perioadă, păstrați un minim de legume în dietă și refuzați garniturile de cereale.

Aceasta este urmată de 1-2 zile „de carbohidrati” cu o abundență de fructe, legume, cereale și deserturi (deși este puțin probabil să îți dorești asta) în dietă. Aceasta nu este o  alternanță proteine-carbohidrați pe care o practică sportivii, ci o opțiune ușoară de „plajă”. Dar acest lucru este suficient pentru a vă păstra silueta.

Trucul de viață numărul 2: mergi la băi și fă saună

Pe teritoriul hotelurilor sau în vecinătatea acestora există întotdeauna băi și saune. De ce să ratezi ocazia de a elimina toxinele, toxinele și de a accelera metabolismul (mai ales dacă a fost petrecere cu o zi înainte)?

Luați cu dumneavoastră măști, uleiuri și orientați-vă spre împachetări care îmbunătățesc starea pielii. Nu uitați de ceai – va crește transpirația și, ca urmare, efectul de slăbire/detoxiere. Și… nu există nimic mai benefic pentru piele decât o mătură de mesteacăn.

Trucul de viață numărul  3: Dansul

A merge la petreceri.  Dansul este o alternativă excelentă la antrenamentul cardio. 40 de minute de mișcare prin dans vor înlocui atât banda de alergare, cât și bicicleta eliptica.

Trucul de viață numărul 4:Apă

Înainte de vacanță, cumpără-ți un termos frumos și confortabil pe care îl vei purta mereu cu tine. Și pentru ca apa să nu pară ceva obișnuit și plictisitor, adăugați-i fructe și ierburi. Ce zici de pepene verde cu menta sau, de exemplu, piersici cu cimbru?

Trucul de viață numărul 5: activități pe plajă

Banane, trambuline, volei pe plajă… Aceasta este o modalitate excelentă de a arde acele calorii suplimentare!