Publicat pe

Diabet de tip 2: semne, simptome, tratamente

Ce este diabetul de tip 2?

Diabetul de tip 2 poate afecta toți oamenii, indiferent de vârstă. Simptomele precoce ale diabetului de tip 2 pot fi omise, astfel încât cei afectați nici măcar nu știu că au această afecțiune. Se estimează că unul din trei persoane aflate în stadiile incipiente ale diabetului de tip 2 nu sunt conștienți că îl au.

Diabetul interferează cu capacitatea organismului de a metaboliza carbohidrații pentru energie, ceea ce duce la niveluri ridicate de zahăr din sânge . Aceste niveluri crescute cronice de zahăr din sânge cresc riscul unei persoane de a dezvolta probleme grave de sănătate.

Simptome Diabet de tip 2

1. Setea
Deși persoanele cu diabet zaharat de tip 2 pot să nu aibă simptome specifice, o creștere a setei este un simptom care este caracteristic afecțiunii. Setea crescută poate însoți alte simptome cum ar fi urinarea frecventă, senzații de foame neobișnuită, gură uscată și creșterea sau pierderea în greutate.

2.Dureri de cap
Alte simptome care pot apărea dacă nivelurile ridicate ale zahărului din sânge persistă sunt oboseala , vederea încețoșată și durerile de cap

3.Infecții
Adesea, diabetul de tip 2 este identificat doar după ce consecințele sale negative asupra sănătății sunt evidente. Anumite infecții și răni care durează mult până se vindecă sunt un semn de avertizare. Alte semne posibile includ infecții frecvente cu drojdie, infecții ale tractului urinar și mâncărimi ale pielii.

Risc de diabet de tip 2?

Anumiți factori de risc legați atât de stilul de viață, cât și de condițiile medicale vă pot crește riscul de a dezvolta diabet de tip

Acestea includ:

 • Fumatul de tigari
  A fi supraponderal sau obez, mai ales în jurul taliei
  Lipsa de exercitiu fizic
  Consumul unei diete bogată în carne procesată, grăsimi, dulciuri și carne roșie
  Niveluri de trigliceride peste 250 mg/dL
  Niveluri scăzute de colesterol HDL „bun” (sub 35 mg/dL)

Diabet și dietă

Menținerea unui control bun asupra nivelului de zahăr din sânge poate ajuta la reducerea riscului de complicații din cauza diabetului.

Medicul dumneavoastră vă poate îndruma către un dietetician sau un consilier pentru diabet pentru a vă ajuta să formulați un plan de alimentație sănătoasă.

Multe persoane cu diabet zaharat de tip 2 vor trebui să monitorizeze aportul de carbohidrați și să reducă caloriile. De asemenea, se recomandă urmărirea consumului total de grăsimi și proteine.