Publicat pe

Efectele secundare ale melatoninei. Melatonina este periculoasa.

Sumar articol: Melatonina este periculoasa,  Melatonina prospect contraindicatii, Melatonina ingrasa, Melatonina doza maxima, Melatonina pareri forum, Lipsa melatonina simptome, Cat timp se ia melatonina, Melatonina copii

Melatonina este un hormon care este produs în glanda pineală din creier și, ca un dirijor de orchestră, sincronizează toate procesele și bioritmurile corpului.

Acest remediu accesibil pentru insomnie a devenit foarte popular în întreaga lume și mulți merg la culcare cu o pastilă de melatonină. Cu toate acestea, acest ”supliment” nu este deloc atât de inofensiv pe cât se crede.

Uriașul avantaj al melatoninei este că nu „oprește” corpul, ci doar „informează” creierul despre nevoia de a adormi și accelerează relaxarea. În plus, este un medicament fără prescripție medicală, poate fi cumpărat cu ușurință la o farmacie și în magazinele online.

O echipă de oameni de știință din SUA și China a analizat aportul de melatonină în rândul adulților americani din 1999 până în 2018 și a evaluat efectele secundare în legătură cu un posibil supradozaj.

Datorită popularității și disponibilității medicamentului, există o iluzie periculoasă că melatonina este complet inofensivă și că creșterea dozei nu va face niciun rău. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că acesta este un hormon și deloc un supliment alimentar, au avertizat oamenii de știință.

Aportul excesiv de melatonină a fost asociat cu dureri de cap, amețeli, greață, crampe stomacale, confuzie și dezorientare, iritabilitate, anxietate și tremor ușor. În plus, acest hormon poate contribui la o scădere puternică a presiunii sanguine și poate provoca alergii atunci când interacționează cu anumite medicamente, au raportat autorii studiului.